dandang gulo

DANDANG GULO

 

Lamun Siro Anggeguru kaki

Amiliho manungso kang nyata

Ingkang becik martabate

Sarta kang wruh ing hukum

Kang ngibadah lan kang wirangi

Sukur oleh wong kang topo

Ingkang wis tumungkul

Tan mikir pawehing liyan

Iku pantes yen siro guronono kaki

Sartane kawruhono

 

Romo Ibu kang luhuring budi

Engkang hangukir jiwo lan rogo

Kang agung pangurbanani

Paring pituduh luhur

Rino wengi tansah angesti

Mrehrahayuneng putro

Lulus kangginayuh

Sedoyo ribetrubito

Linambaran kanthi sabaring penggalih

Tuhu pantes sinembah

 

Kadyasinendhal rasning ati

Panyunkeme keng putro sajugo

Tumetes deres waspane

Tan kawawa jroning kalbu

Ngondok-ngondok rasaning galih

Alon ngandikaniro

Duh angger putraku

Sun tompo panyungkemiro

Mugo-mugo antuk berkahing moho suci

Nggoniro jejodohan

 

Piwelingku aja nganti lali

Anggoniro mbangun bale wesmo

Runtut atut sakarone

Adoh natukar padu

Tansah eling sabaring  ati

Kuwat nompo panandang

Tan gampang amutung

Dadio tepo tulodho

Uripiro migunani mring sesami

Hayu-hayu pinanggyo

Tinggalkan Balasan

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: