KETAMAN ASMORO

Duh wong ayu..pepujaning ati

mung sliramu kang tansah nglelewo

rino klawan wengine..

rasane wong lagi gandrung…

amung eling..siro wong manis

bathin ra kuwowo..

nandang loro wuyung

enggalo paring usodo mring wak mami

kang lagio hanyidam sari

ugo nandang asmoro…………

Nyidam Sari

Umpomo sliramu sekar melati
aku kumbang Nyidam Sari
Umpomo sliramu margi
wong manis, aku kang bakal nglewati

Sineksen lintange luku
semono janji prasetia ning ati
tansah sumantar ing netra rinoso
karasa arasaning ndriyo

Midero sak jagad raya paringana wukir
lan samudro nurhayu lan memanise
aku dadi ati selawase

Nalika nira ing ndalu atiku
lamlaman marang sliramu
nganti mati ora bakal lali
lha kae lintange mlaku

Ketaman Asmoro

Saben wayah lingsir wengi
mripat iki ora biso turu
mung tansah kelingan sliramu
wong ayu kang dadi pepujanku

Bingung rasane atiku
arep sambat nanging karo sopo
nyatane ora kuwowo nyesake atiku sansoyo nelongso.
Wis tak lali-lali malah sansoyo kelingan
gek nganti tekan mbesok kapan nggonku
mendem ora biso turu

Opo iki sing jenenge
wong kang lagi ke taman asmoro
prasasat ra biso lali
esuk awan bengi tansah mbedo ati

 

seratan wonten ing nginggel punanggitan kulo nanging saking lelagon campur sari engkang sampun kondang kawenta ing skindenging nuswantoro.

2 Tanggapan

  1. good…..good……q seneng ro lagune, tp sayang rep nglagokna, kangelan jue…..

  2. Nuwun nggeh pun mampir, ternyata sastra jawa begitu tinggifilosofine

Tinggalkan Balasan

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: